Zoete aardappel, wortel en paprika soep

DSC_0903_zpsjcfk1kcu

Afgelopen zondag heb ik een grote pan soep gemaakt voor de babyshower. Voor ieder een klein kommetje zoete aardappel, wortel en paprika soep. Drie ingrediënten die ik al vaker tot een soepje heb omgetoverd. Gewoon, omdat ik het erg lekker vind. Tijdens de babyshower heb ik dan ook eindelijk een foto gemaakt, zodat ik het met jullie kan delen. Ik ben alleen niet zo van het wegen en meten, dus doe dat vooral ook op gevoel en smaak!

Wat heb je nodig voor ongeveer 2 personen?
Olijfolie
1 Ui
1 teentje Knoflook
Theelepel Gedroogd basilicum
Theelepel Chilipeper
1 flinke Zoete aardappel
3 Wortelen
1 Puntpaprika
750 ml Bouillon (of bouillonblokje)
Cashewnoten
Gedroogde ui

Zo maak je de soep
Snij als eerste de zoete aardappel, wortelen, paprika en het uitje in blokjes. Pel de knoflook en dan heb je alles klaarliggen voor de soep.

Fruit het uitje en de knoflook in een grote pan met een beetje olijfolie. Als het uitje glazig begint te worden voeg je de chilipeper en de gedroogde basilicum toe. Voeg dan meteen de zoete aardappel, wortelen en paprika toe. Bak dit ongeveer 10 minuten.
Dan is het tijd om de zelfgemaakte bouillon of gekookt water met een bouillonblokje toe te voegen. Laat dit minimaal 30 minuten pruttelen.

Pureer het met de staafmixer of in de blender tot een gladde soep. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak. Schenk de soep in de kommen en dien de soep op met wat gedroogde basilicum, stukjes cashewnoten en eventueel wat gedroogde ui.

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *