Gezelligheidsbrood

ce93a38c8e9011e39a3b0e116d1f0d79_8_zps1912b538

Komen vrienden of familie langs voor een borrel? Dit is dan een gezellig brood om met je gasten te delen. Haal het brood uit de oven en dan is het met elkaar breken en eten. Het is ook ideaal om even snel te maken, met bijvoorbeeld een soepje, voor het diner.

Voor het breekbrood:
Een rond, vers brood
Tomatensaus
Mozzarella (of andere kaas)
Bosuitje
Champignons
Hamreepjes
Basilicum

Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht. Snijd het brood horizontaal en verticaal tot de bodem, zodat de blokjes ontstaan. Snij niet door de bodem heen. Snij dan de mozzarella in stukjes, de bosuitjes in ringetjes, de champignons in plakjes en bak de champignons kort.

Schep eerst tomatensaus in de gleuven van je brood. Stop daarna de mozzarella, hamreepjes, champignons en het bosuitje in het brood. Maak af met basilicum en eventueel wat peper en zout.

Zet het brood op een bakplaat in de oven en bak het 15 minuten, zodat de kaas gesmolten is. Daarna is het genieten van het gezelligheidsbroodje.

Het lijkt mij ook lekker met alleen gesmolten kruidenboter of pesto. Je kan eindeloos variëren met zo lekker broodje voor bij de soep of de borrel.

Liefs,
Marlissa

Share:

7 Comments

  1. March 14, 2014 / 8:21 am

    Mmm, dat klinkt echt ontzettend lekker! Ik ken breekbrood wel, maar dan gewoon ‘au natural’ met niks erop of eraan, maar dit is dan net een soort ‘breekpizzabrood’ mmmm! Liefs, Stella.

  2. Marije
    March 14, 2014 / 8:45 am

    Dit ziet er heerlijk uit! Ga ik van het weekend eens proberen.
    Liefs, Marije

    • Marlissa
      Marlissa
      Author
      March 16, 2014 / 8:37 am

      Leuk!!

  3. March 14, 2014 / 10:16 am

    Dit vind ik er leuk uit zien! Wil ik zeker een keer proberen!

  4. March 14, 2014 / 5:33 pm

    Ziet er superleuk en lekker uit! Deze neem ik even mee. 🙂

  5. March 16, 2014 / 1:55 pm

    Wat leuk! dit heb ik nog nooit gezien maar lijkt me wel erg lekker 😀

  6. March 17, 2014 / 2:13 pm

    Mmm… wat een heerlijk idee! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.