1 a 2 keer per week eet ik zeker een soepje. Van elke groente kan je soep maken en zo ook van bloemkool. Heerlijk al zeg ik het zelf. Om de bloemkoolsoep wat pit te geven heb ik bij dit receptje chilipoeder en komijn gebruikt.
Voor 3 grote kommen:
1 bloemkool
1 ui
Teentje knoflook
Theelepel chilipoeder
Theelepel Komijn
750 ml bouillon (zelf maken of met een groentebouillonblokje)
Kokosmelk
Amandelschaafsel
Kokosolie
Snipper de uit, pel de knoflook en snij de bloemkool in roosjes.
Verwarm wat kokosolie in een pan en fruit het uitje met de knoflook, voeg de chilipoeder en komijn toe. Als de uitjes glazig zijn bak je de bloemkool ongeveer 10 minuten mee. Als de bloemkool wat zachter is kan de bouillon toegevoegd worden. Breng dit ongeveer 30 minuten zachtjes aan de kook. Als de bloemkool gaar is, mix je het tot een romige soep met de staafmixer (of in de blender). Voeg naar smaak peper en zout toe en de kokosmelk (een flinke scheut). Dien de kom op met wat amandelschaafsel.
Liefs,
Marlissa