Zoete aardappel met spinazie stamppot

DSC_1047_zpsybil0vrq

Ik sta graag in de keuken, maar uit mijn werk wil ik de maaltijd wel snel op tafel hebben staan. Meestal ga ik nog sporten of ga ik vanuit werk sporten en dan heb ik daarna ook wel trek. Een snelle maaltijd dus! Ik beloof het, dit kan binnen 15 klaar zijn. De zoete aardappel stamppot met spinazie is geen speciaal gerecht, maar wel een favoriet van mij. Lekker en makkelijk en wie weet inspireert het jullie ook weer! Ik improviseer altijd met wat ik in huis heb. Zo had ik dit keer geen pijnboompitten, maar wel nog walnoten. Dat pakte goed uit! Een wortel toevoegen aan de stamppot kan ook, een stukje kaas als je dat lekker vind of stukjes krokante parmaham/bacon. Alles is mogelijk! Nogmaals, wegen en meten is niet iets wat ik doe, maar dit is wel een goede richtlijn.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
300 gram Zoete aardappel
200 gram Spinazie
1 Rode paprika
4 Zongedroogde tomaat
Handje walnoten
Peterselie
Peper & Zout

Schil en snij als eerste de zoete aardappel in stukken. Kook de zoete aardappel totdat het zacht is, in ongeveer 10 minuten.

Rooster ondertussen eerst de walnoten kort in de pan (zonder boter). Snij de paprika en zongedroogde tomaten in stukjes. Leg de walnoten vervolgens apart en bak de spinazie samen met de paprika en een beetje peper en zout.

Als de zoete aardappel gaar is, giet je de zoete aardappelen af. Gooi het water nog niet weg. Voeg aan de zoete aardappel wat peterselie, een beetje sap van de zongedroogd tomaat (twee theelepeltjes ongeveer) en eventueel nog wat van het kookwater. Gebruik een stamper om de zoete aardappel tot een prakje te krijgen. Schep de zongedroogde tomaatjes, spinazie, paprika en walnoten door de zoete aardappel.

That’s all!

Liefs,
Marlissa

2 Comments

 1. Patricia
  October 2, 2016 / 9:39 am

  Lekker! Heb het receptje in mijn receptenboekje geschreven. Komt hier zeker op tafel.

  • Marlissa
   Marlissa
   Author
   October 2, 2016 / 6:17 pm

   Leuk! Dan ben ik benieuwd of jullie de stamppot net zo lekker vinden:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.