Curry van pompoen en rode linzen

DSC_1053_zps1fjndlhq

Op de foto ziet dit gerecht er niet uit. Is dit lekker? Ik zou ook mijn twijfels hebben, maar deze curry van pompoen vind ik echt heerlijk. In drie weken tijd heb ik het ongeveer 5x gemaakt, telkens een beetje anders om te experimenteren. Eigenlijk heb ik een prutje gemaakt van alles wat ik lekker vind. Rode linzen vind ik niet alleen erg lekker het bevat ook nog eens veel ijzer. Rode linzen zijn net als de snijbonen peulvruchten. Een kommetje vol groente dus.

Voor twee personen heb je het volgende ongeveer nodig:

1 ui
300 – 400 gram pompoen
2 gepelde tomaten
1 – 1,5 liter groentebouillon
Snufje gemberpoeder
3 theelepels hot curry
2 theelepels peterselie
3 wortelen
100 gram snijbonen
80 gram rode linzen
Optioneel: Witvis

Snipper de ui en fruit deze in een grote pan. Bak de pompoen kort mee en blus af met de bouillon en de gepelde tomaten. Voeg eerst een liter bouillon toe en indien nodig kan je later altijd meer bouillon toevoegen. Voeg de kruiden toe en laat het 10 minuten pruttelen.

Snij ondertussen de wortelen in plakjes. Voeg na 10 minuten de rode linzen, snijbonen en wortelen toe. Laat de curry nu nog 20 minuten pruttelen. Meer kruiden? Dat kan altijd. Blijven proeven!

Erg lekker bij de curry is een witvis. Bak deze apart in een pan en voeg deze in stukjes toe aan de curry, maar ook zonder vis vind ik de curry van pompoen erg lekker.

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.