Dam tot Damloop pasta

 photo image_1_zpsopl0sqm0.jpg

Aanstaande zondag is het zover, de Dam tot Damloop! Een mooie 10 mijl door Amsterdam. Voor mij wordt het de eerste keer dat ik de Dam tot Damloop ga lopen. Twee jaar geleden liep ik daar mijn allereerste wedstrijd, de 4 mijl.

Ik was gek op pasta, maar heb er de laatste tijd helemaal geen behoefte meer aan. Eens in de zoveel tijd eet ik nog wel pasta, maar ik sla het toch liever over. Voor een wedstrijd blijft een pasta maaltijd toch een trouwe vriend (of noedelsoep) en dan is dit mijn favoriete pasta. Niet zo zwaar op de maag, maar toch koolhydraten en veel groentes! Heerlijk…

Wat heb je nodig (3 a 4 personen):
300 gram spelt spaghetti
1 courgette
1 paprika
Champignons
1 ui
Trostomaatjes
Spekjes
1 bol mozzarella
Pecannoten
2 eetlepels pesto
Olijfolie
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Zet een grote pan water (met een scheut olijfolie) op om te laten koken. Snij de courgette in dunne plakjes, de paprika in reepjes, de champignons in stukjes, trostomaatjes door de helft en snipper de ui. Leg alle groente op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper, zout en olijfolie. Zet dit 20 minuten in de oven. Kook ondertussen de pasta (meestal zo 8 minuten).

Bak de spekjes krokant, snij de pecannoten in stukjes en snij de mozzarella in blokjes. Als de pasta gekookt is giet je het af en dan kan de pasta nog heel even afkoelen totdat de groente klaar is. Voeg dan de pesto, pecannoten, spekjes en de groente toe aan de spaghetti. Meng dit goed door elkaar! Schep de pasta op de borden en voeg dan nog wat mozzarella toe.

Wie zie ik zondag? Succes allemaal!

Liefs,
Marlissa

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.