Bladerdeegtaart met courgette

927338_738112292896988_1194697771_n_zpsadf64d00

Vandaag een recept van een bladerdeegtaart gevuld met courgette, ham en kaas. Wij aten de taart met een paprika-tomatensoepje. Ik heb ervan genoten!

Wat heb je nodig:
2 rollen koelvers bladerdeeg
2 courgettes
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
200 gram gruyere (stuk)
1 ei
Mosterd (dijonnaise)
200 gram ham in dunne plakken

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
Neem het bladerdeeg uit de koelkast en laat het ongeveer 10 minuten rusten. Maak de courgettes schoon en rasp ze grof. Verhit olie in een pan en bak er de courgettes in. Breng de courgettes op smaak met peper en zout en laat het een beetje afkoelen. Schaaf de kaas in dunne plakken en kluts het ei.

Rol 1 rol bladerdeeg inclusief het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk de randen met een beetje ei en bestrijk het deeg tot aan de met ei ei bestreken randen met de mosterd. Leg hier een laag ham, courgette en kaas op en dan weer een laagje ham, courgettes en de kaas. De tweede keer had ik champignons toegevoegd, ook lekker.

Rol de overige rol bladerdeeg uit en snijd hem in het midden meerdere malen ondiep in. Leg het deeg met het bakpapier naar boven op het belegde bladerdeeg. Trek het bakpapier van het deeg. Druk de deegranden goed samen. Bestrijk het bladerdeeg met het overige ei. Bak 15-20 minuten in de oven, totdat de taart mooi goudbruin is. Laat de taart kort afkoelen en snijd het in stukken.

Liefs,
Marlissa

Share:

1 Comment

  1. September 1, 2014 / 4:20 pm

    Dit lijkt me heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.