Appeltaart met noten

74f0f5dc1fcd11e382e022000a1fbc68_7_zpsxunzatap

Dit weekend hebben wij iets te vieren en vandaar dat ik weer een taart recept deel. Niet de gezondste taart, maar wel erg lekker! Deze appeltaart met een kruimelige topping is mijn favoriet.

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
300 gram bloem
250 gram ongezouten roomboter, zacht
150 gram basterdsuiker
1/2 theelepel zout
Voor de vulling:
1,5 kilo jonagold appels
Kaneel
Rozijnen
Potje appelcompote (bijvoorbeeld van Hak)

Voor de topping:
90 gram bloem
40 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
40 gram boter
Walnoten (hazelnoot is ook lekker!)

Verwarm de oven voor op 190 graden.
De bodem: Mix de boter. Meng het boter met de bloem, basterdsuiker en het zout in een kom en kneed het mengsel tot een soepel deeg. Dek het af en laat het ongeveer een half uur in de koelkast staan.

Schil en snij de appels (niet te klein). Bak de stukjes appel kort in een koekenpan en voeg eventueel een klein beetje water toe, zodat de appelstukjes niet aanbakken. Doe vervolgens de appels in een kom en schep de appelcompote, kaneel en rozijn erbij. Mix dit goed door elkaar.

De topping: Kneed het bloem, vanillesuiker en boter met je handen tot een kruimelig deeg. Snij de walnoten fijn en voeg dit samen met de basterdsuiker toe. Meng dit met het kruimelige deeg, maar niet meer kneden.

Vet een springvorm in met boter en eventueel bestuiven met bloem.
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het over de bodem en zijkant van een springvorm met een doorsnede van 26 cm (ik had nog deeg over en heb dat gebruikt voor een mini appeltaart). Leg de appelmix op het deeg in de springvorm. Strooi de topping over de taart.

Bak de taart in ongeveer 50 minuten.

Liefs,
Marlissa

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.