De Zevenheuvelenloop (15km)

Bijna het wereldrecord, maar net niet. Vlak voor de start zag ik hoe Joshua Cheptegei in 41.16 over de finish kwam. Drie seconden sneller en hij had het wereldrecord op zijn naam. Maar wat een fantastische tijd, alleen wat zou hij balen. In mijn startvak werd hij onthaald met applaus en gejoel. De eerste man was binnen en ik ging over de startstreep, voor mijn tweede Zevenheuvelenloop.

Vier jaar geleden was dit mijn eerste hardloopwedstrijd samen met Andrea. We renden de 15 km toen samen door regen en wind in 1 uur 44 minuten. Nooit eerder had ik de behoefte om mij in te schrijven voor de Zevenheuvelenloop. Deze hardloopwedstrijd wordt door vele gewaardeerd door het prachtige parcours, maar in mijn gedachte was het toch geen favoriet. Ik herinner me vooral de stilte. Maar 4 jaar later was ik weer van de partij.

Ik praat nu heel anders over deze hardloopwedstrijd in Nijmegen. Ik heb genoten van de 15km. De eerste meters kwam ik de eerste vrouw, Birke Debele (48.52), tegen op weg naar haar gouden medaille. De wegen splitsten hier. Terwijl de eersten terugkwamen begon ik aan de zevenheuvelenweg omhoog. Het was rennen in een stoet van mensen. De brede wegen maakte het heerlijk lopen alleen bij het gemene vals platte stuk van 11 – 12 km liep het parcours helemaal vast. Met een beetje voetenwerk kon ik uit de menigte komen en mijn eigen tempo herpakken. De hellingen en heuvels hadden we nu achter ons gelaten en het was doorrennen naar de finish. Naar de finish waar veel muziek en mensen waren. Het is nog steeds een stille run, met regen, kou en wind, maar dat vond ik nu helemaal niet erg. Het was heerlijk lopen.

Mijn benen waren echt top! Mijn maag wat minder fit. Was dit een hongerklop? Geen idee, maar dit had ik gelukkig nog nooit eerder gemaakt. Ondanks dat heb ik wel heerlijk gelopen en net binnen het 1,5 uur gefinisht. Heel veel eten later voelde ik me weer prima!

Hebben jullie ook meegelopen?

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.