Een yogastudio kiezen!

IMG_9043_zpsnd0xxnr8

Ik woon alweer ruim een halfjaar in Rotterdam! Mijn sportschool heb ik allang gevonden, maar een yogastudio zoeken heb ik een tijdje uitgesteld. Naast de vele krachttrainingen en het hardlopen is yoga perfect voor de variatie. In plaats van het verkorte van de spieren, maak je de spieren met yoga weer mooi lang. En daarbij is het gewoon een goede workout, maar ook ontspannend! In een aantal weken heb ik verschillende yogastudio’s getest. Wow! Mijn ontdekkingen vandaag op een rijtje.

Als je op zoek bent naar een yogastudio kan ik het aanraden om bij zoveel mogelijk studio’s een aantal lessen te volgen. In de stad heb je het geluk dat dat kan. In mijn vorige woonplaats had ik bijvoorbeeld maar 1 optie. Maar op deze manier ontdek je grote verschillen tussen elke studio. Elke studio heeft een eigen variatie aan stijlen en docenten, maar ook de cultuur en sfeer die er heerst proef je meteen. Dat laatste is voor mij het belangrijkste. Ik heb altijd gedacht dat ik een abonnement bij Balansz zou nemen, maar nee het is toch iets anders geworden dankzij alle proeflessen bij de verschillende studio’s.

– Yoga kent ontzettend veel variaties. Ben jij meer van de klassieke stijlen? Bikram Yoga? Of meer de moderne stijlen waarbij meer power bij komt kijken?
– Elke studio heeft ook een andere sfeer, maar dan ook echt totaal anders! Sommige zijn meer gericht op het meditatieve (wat voor sommige mensen als zweverig aanvoelt) terwijl je ook studio’s hebt waar dat absoluut niet het geval is. Het is maar net waar je naar op zoek bent.
– Hou je meer van een kleine studio? Of van de grote studio’s?
– Welke studio is praktisch handig voor jou qua locatie, lestijden etc.?

Schermafbeelding 2016-10-19 om 22.29.36_zps79d2iqki

Ik dacht dus altijd bij Balansz mijn yogalessen te vinden. De workshops zijn hier namelijk heel fijn! Maar tijdens mijn proefweek merkte ik toch dat ik deze studio veel te massaal vind. De lessen zitten bomvol, de arrogantie bij de docenten straalt er te veel vanaf (draait het om ons of om hun?) en de tijden kwamen minder handig uit dan gedacht. Terwijl ik bij Yogaground meteen een goed gevoel had. Een variatie aan lessen met veel power, maar ook relaxte vormen. Ontzettend vriendelijke en spontane mensen, de mensen die er werken, maar ook die daar lessen volgen. Niets zweverigs, maar lekker simpel en gezellig. Mijn yogastudio heb ik gevonden! Mijn eerste strippenkaart kan ik gaan aanschaffen.

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.