Yoga Barre Workout bij Balanzs

IMG_1574_zpstjkbjgmz

Yoga Barre workout is een fitnesstrend van zo 4 jaar geleden. In Amerika won het aan populariteit met als groot voorbeeld Madonna. In Nederland is het naar mijn idee nooit aangeslagen. Een aantal yogastudio’s geven deze workout en op een hand te tellen zijn er studio’s die alleen maar Barre geven. Toch is wie een lesje of workshop volgt erg enthousiast. Onder het mom van beter laat dan nooit ging ik naar een Barre workout.

Heb ik ooit al aan ballet gedaan? Nee. Heb ik ooit gedanst? Ja, maar dat was voor korte duur en allesbehalve een succes. De dansschoenen heb ik op jonge leeftijd snel verwisseld voor een volleybal. De elegantie van een ballerina is ver te zoeken bij mij, maar let’s give it a try! In Rotterdam heb ik geen locatie kunnen vinden, maar bij Balanzs in Den Haag geven ze op meerdere dagen deze workout. Ik ging op zaterdagochtend!

Wat is het eigenlijk? In deze workout komen samen: de houding en elegantie van ballet, de precisie van pilates en de lenigheid en kracht van yoga. Bij deze full body workout ligt de focus op het vormen van spieren, het verbeteren van balans en flexibiliteit en je leert eleganter, vloeiender en met een betere houding te bewegen. Het resultaat? Een sterk en elegant danserslichaam. Dat klinkt wel goed toch? Ohja, de tutu kan thuis blijven. Yoga/fitnesskleding is geschikter voor deze workout.

Ik had geen idee wat mij te wachten stond, maar het was echt heel leuk. Na een korte introductie over de verschillende houdingen binnen de ballet begon de warming-up. Een warming-up met yoga oefeningen op de mat en oefeningen uit de moderne dans om het lichaam los te maken. Het leuke? De hele les is op muziek! Al snel stonden we met zijn alle aan de barre pliés en pulses te maken. Het creëren van een sterk lichaam noemen ze dat. Daarna werd de core nog even extra getraind met pittige oefeningen uit pilates.

Het klinkt allemaal wat suf misschien, maar je traint je verschillende spiergroenen, waarvan je een groot gedeelte van de tijd op je tenen staat en je ondertussen ook een betere houding ontwikkeld. Het is een workout die je zeker voelt, maar voor iedereen te doen is. Je bent vooral lekker aan het bewegen op muziek met leuke oefeningen. En een groot voordeel? Het gevoel na de workout was fantastisch. Een leuk uurtje sporten levert een heel ontspannen gevoel. Nog meer/anders dan dat ik dat heb na een les power yoga bijvoorbeeld. Ja, echt een aanrader!

Wie weet gaan Balanzs Rotterdam de les ook nog aanbieden, ik zou het leuk vinden! Heb jij je al eens gewaagd aan een Barre Workout?

Tip: Tegenover Balanzs zit het Pistache Café waar je na de workout heerlijk kan zitten met wat lekkers en gezonds!

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.