My marathon secrets: Sightrunning

 photo Schermafbeelding 2015-07-25 om 08.27.28_zpshgmxjway.png

Sightrunning is weer zo trendy woord met weinig betekenis, maar ik doe er aan mee. We kennen allemaal de bussen van City sightseeing tours waarmee je in een dag alle hoogtepunten kan zien. De sightrunning tours worden ook al georganiseerd. Hardlopend langs de hoogtepunten in een stad. Maar sightrunning hoeft natuurlijk niet alleen in een stad, want een mooi natuurgebied kan ook worden verkend. Nou doe ik niet mee aan de georganiseerde tours, maar mijn hardloopschoenen gaan elke vakantie mee. Ik vind het heerlijk om in een andere omgeving hard te lopen. Je ziet van alles, je ontdekt de leukste plekjes en ondertussen ben je ook nog eens aan het trainen. I like it!

Voor mij kwam het weekje Lissabon betreft het trainen op het juiste moment. Vorige week had ik geen goede trainingsweek, na 10 minuten had ik vaak gewoon geen zin meer (wat is dit?) en die weilanden had ik ook wel even gezien. Het ging gewoon niet lekker. Op naar twee trainingen in Lissabon! Met mijn hardloopschoenen in mijn handbagage vertrok ik naar deze stad en ik was gewaarschuwd dat hardlopen daar pittig is door de steile heuvels. En? De heuvels heb ik ontweken, maar langs de Taag was het fantastisch lopen. Met een geweldig uitzicht op de stad, het heerlijke pad, kon ik daar in de vroege ochtend mooie kilometers maken. Morgen loop ik mijn duurloop in Rotterdam, nu al zin in!

Doen jullie aan sightrunning in Nederland of op vakantie?

Liefs,
Marlissa

Share:

2 Comments

  1. July 25, 2015 / 9:27 am

    Pfff, ik vind het zo knap dat je blijft hardlopen! Het is echt niet mijn favoriete bezigheid, dus ik let eigenlijk helemaal niet op wat er om me heen gebeurd! Meer focus op dat ik het geplande rondje helemaal uitloop!

  2. July 25, 2015 / 8:18 pm

    Ik kan me voorstellen dat lopen ‘with a view’ veel aangenamer is! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.