Hardlopen door Disneyland!

IMG_6464

Magic! Dan heb ik het over Disneyland Parijs. Het park van de fantasie, waar alles mogelijk is en de pluche figuren. En sinds vorig jaar ook het park van de magische race. Samen met een vriendin liep ik mee met dit unieke hardloopevent. Wij gingen voor 10 km langs de attracties en Disneyfiguren, maar je kunt ook kiezen voor een halve marathon, 5km of de kidsrun.

Vanuit ons cowboyhotel, Cheyenne, liepen we zaterdagochtend na een vlug ontbijtje rond een uurtje of 6.00 naar het park. Na de korte wandeling en de snelle security check, stonden we te wachten in het startvak. Een en al gezelligheid in het vak met allerlei Disney hardlopers om mij heen. Mensen hadden goed uitgepakt! In het startvak was ik vooral jaloers op het warme Winnie de Poeh pak. Ik hield het bij het gekregen t-shirt waarop de drie goede feeën van Doornroosje waren afgebeeld. Om half 8 ging het vuurwerk voor onze wave af en mochten we eindelijk van start! Ondertussen een beetje onderkoeld, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na de start in Disney Village, renden we Walt Disney studio’s binnen. En daar stond meteen een rij mensen. Wat doen die daar? Overal op de route stonden Disneyfiguren waarmee je op de foto kon. Ik ben nergens op de foto gegaan, maar gezellig was het wel. Ook veel medewerkers stonden langs het parcours om aan te moedigen.

We renden door Mainstreet, naar het kasteel, langs de Space Mountain en Small World, door naar Pirates of the Caribean en via de achterkant van Disneyland terug naar de Studio’s waar we finishten bij de Tower of terror. Heel bijzonder deze run! En wat ontzettend leuk om mee te maken. Ik heb genoten van alles wat er gebeurde en voordat ik wist waren de 10 kilometers voorbij. Dat mensen zomaar stopten voor een foto, vier breed aan het wandelen waren of spontaan omdraaiden voor de fotorij, het hoorde er allemaal bij. En hoe irritant ik het normaal gesproken vind, in Disney kan dat gewoon. Want eerlijk is eerlijk, wel heel veel mensen waren aan de wandel en kwamen alleen voor de Disneyfiguren in plaats van het hardlopen.

Het is dan ook een hardlooprondje waar plezier voorop staat. Het gaat ook niet om de tijd, want die wordt niet eens geregistreerd (wel bij de halve als ik het goed heb). Het was genieten, de enorme medaille kan bij de verzameling en ik ben een unieke ervaring. Ik heb heerlijk ontspannend gelopen (toch binnen het uur) en vooral genoten. Wat een toffe run!

Nog even praktisch. Ik heb het geboekt via Loopreizen.nl. Allemaal prima geregeld. Naast het startbewijs regelden zij ook het verblijf incl. entreetickets voor het park. Voor volgend jaar kan je het alweer boeken!

Liefs,
Marlissa

1 Comment

  1. September 29, 2017 / 11:17 am

    Wauw, het klinkt alleen al magisch. Superleuk ook, Loopreizen, ik kende het nog niet! Handig als alles zo in één keer geregeld is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.