Een jaar verder, de NYC Marathon

Image_zps9swnxtnt

De New York City Marathon is iets waar ik nog zo vaak aan terug denk. Wat was dat gaaf. Hoe bizar dat het nu exact een jaar geleden is. Wow! Het voelt echt nog als de dag van gisteren en ook het voorbereidingsjaar lijkt helemaal nog niet lang geleden. We zijn gewoon een jaar verder?! Dat het een van de mooiste en leerzaamste momenten uit mijn leven is durf ik wel te zeggen!

Een droom die is uitgekomen en die ik graag over doe. Dan wel op een andere manier. De voorbereidingen waren niet zo fantastisch. Verre van. Nu weet ik dat het ook komt door een hele verkeerde aanpak. Geblesseerd ingeschreven en een jaar lang keihard doorgetraind. De combinatie met volleybal was ook niet zo handig. Overtraind en dat leverde vele blessures op. Tot een stom breukje in mijn schenen tijdens de Dam tot Damloop. Tegen al het advies in heb ik de marathon wel gelopen en dat was de beste beslissing die ik kon maken!

De NYC marathon
Ik heb nog nooit zo genoten van een hardloopwedstrijd. Waarschijnlijk omdat alle druk eraf was. Finishen was het doel, maar uitstappen was altijd een optie. Maar vanaf het begin af aan wis ik dat ik de finish ging halen. Het was elke minuut intens genieten en ik kon alleen maar genieten van alles wat er tijdens de marathon gebeurde. De sfeer, de kilometers, de buurten, de skyline, mijn familie die erbij was, KiKa… Als ik eraan terugdenk kan ik alleen maar lachen en denken aan al het moois. Zo lastig om te beschrijven! Ik kan het iedereen alleen maar aanraden om te lopen en ook in combinatie voor KiKa is magisch!

Het afgelopen jaar
Een jaar verder betekent ook al dat ik een jaar aan het herstellen ben. En al twee jaar met ontstekingen in mijn schenen loop. Maar het voelt al lang niet meer als herstellen! Ik ben fitter dan ooit. De verhuizing naar Rotterdam was een mooi moment om alles om te gooien. Ik moest immers op zoek naar een nieuwe sportschool, nam afscheid van mijn volleybalvereniging en zo ging het roer om.

Het was vreselijk om een tijdje niet te kunnen hardlopen, maar eind augustus mocht ik het weer oppakken. Helemaal terug naar de basis en met ups and downs. Het gevaar is toch te snel opbouwen! Qua conditie kon het, maar de gewrichten en pezen denken daar toch ander over. Een wonder is dat ik pijnvrij kan lopen, dat mijn enkelklachten (waar ik 6 jaar mee heb rondgelopen) als sneeuw voor de zon zijn verdwenen en dat het met mijn scheenklachten beter gaat. Het hardlopen gaat gemakkelijker dan ooit, de PR’s zijn al gelopen en ik geniet weer intens van elk rondje dat ik mag maken. Ook al is het maar 6km. Nee, voorlopig doe ik nog niet mee aan hardloopwedstrijden, maar dat komt zeker weer. En die tweede marathon hopelijk ook. Maar eerst maar eens de 10km aantikken en dan mijn favoriete rondje Erasmusbrug en Brienenoordbrug van 15 km rennen.

Zou jij een marathon willen lopen?

Liefs,
Marlissa

2 Comments

  1. November 1, 2016 / 2:21 pm

    Zo waanzinnig dat je de NYC Marathon gelopen hebt! Een vriend van mij loopt hem dit jaar voor het eerst maar heeft ook al eerdere marathons gelopen dus het gaat hem vast wel lukken. Ik wil het ooit zelf ook doen, dus wie weet!

  2. November 1, 2016 / 3:05 pm

    Heel knap hoor! Ik zou het echt niet kunnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.