How to become a fitgirl? #2 – De sapkuur

 photo 10848191_1534225100151350_293218062_n_zps49e2d564.jpg

In mijn eerste post in de serie ‘How to become a fitgirl?’ schreef ik al dat ik bezig was met een sapkuur. Al heel lang roep ik dat ik weleens een detox/sapkuur zou willen doen. Vooral uit nieuwsgierigheid. Toen ik in Miami was kreeg ik een mail binnen van een mooie aanbieding van BalanzsCleanse. Inmiddels at ik al ruim een week 3x per dag buiten de deur en was ik al dat eten eigenlijk wel zat. Ik besloot te kuur te bestellen en een dag na mijn vakantie werd deze geleverd. Omdat je ook nog twee dagen moet afbouwen besloot ik op vrijdag 5 december te beginnen. Ik hield voor jullie een dagboekje bij van deze drie dagen. Ik mocht elke dag 5 verschillende sappen en daarnaast water en kruidenthee drinken.

De sapjes:
Nr. 1: Energizse (spinazie, komkommer, appel en limoen)
Nr. 2: Greenzs love (rode biet, appel en peer)
Nr. 3: Refrezsh (wortel, appel en gember)
Nr. 4: Zsuper Soep (venkel, bleekselderij, komkommer, spinazie en limoen)
Nr. 5: ZZZSSSS (amandel, peer en water)

Vrijdag 5 december – Dag 1
7.00 uur De wekker gaat. Vandaag is mijn eerste werkdag na mijn vakantie, maar gelukkig werk ik thuis. Na het opstaan stap ik gelijk op de weegschaal. Oh god! In ieder geval genoeg motivatie om de sapkuur vol te houden.

8.00 uur Ik begin met een groot glas water zoals ook wordt geadviseerd. Daarna drink ik direct nog een grote kop thee. Ik moet minstens twee liter water per dag drinken dus ik kan maar beter gelijk goed beginnen.

9.30 uur Ik krijg trek en neem het eerste sapje. Het advies is om deze voor 10.00 uur in te nemen dus ik lig goed op schema. Deze sap is verrassend lekker. Een goed begin!

10.00 uur Ik heb geen honger, maar zin om iets te knabbelen. Al is het maar een rijstwafel. Oh, of een lekkere omelet .. In plaats daarvan zet ik nog een kop thee.

11.00 uur Mijn maag knort. Oh nee, zo vroeg al? Het volgende sapje mag ik pas rond lunchtijd. Ik besluit twee glazen water te drinken en weer een kop thee te zetten. In ben in de tussentijd ook al ontelbaar vaak naar het toilet gelopen. Kan wel merken dat ik normaal gesproken veels te weinig drink.

12.15 uur Ik kan echt niet meer. Ik ben zelfs misselijk van de honger en pak sapje nr. 2. Het sapje waar ik het meeste tegenop zag, maar het is uiteindelijk best te doen. Het had erger gekund, maar bij de laatste slok ben ik blij dat het op is.

14.30 uur Wat is dat voor geluid dat uit mijn lichaam komt? Mijn maag gaat als een gek tekeer. Ik heb zo’n honger, maar mag het volgende sapje pas om 3 uur. Ik maak dus weer een tripje naar de waterkoker. Ook handig om me aan op te warmen, want ik heb het steenkoud.

15.00 uur Yes! Ik mag weer een sapje en nu staat de vruchtensap op de planning. Als ik de ingrediënten zie valt het me eigenlijk een beetje tegen. Hier zit alleen een appel in!

16.30 uur Ik ben klaar met werken en stap direct onder de douche. Heerlijk! Even opwarmen. Ik pak mijn favoriete Sabon scrub erbij en maak er een lekkere lange sessie van. Daarna ben ik eindelijk op temperatuur en ga ik even op de bank liggen met mijn laptop op schoot.

18.15 uur Mijn avondeten bestaat uit een opgewarmde sap. Ik doe er een beetje peper bij voor de smaak.

19.00 uur Ik kan mijn ogen niet meer openhouden en besluit een dutje te doen. Rond 8 uur word ik weer wakker.

20.30 uur Ik heb echt geen trek in de laatste sap, maar moet het van mezelf toch opdrinken. Ik vind dit de minst lekkere sap van de dag. Zelfs nog erger dan de sap met bietjes. Er zitten ook een soort van stukjes in alsof het niet goed gemengd is. Bah! Maar hij is op. Ik maak een grote kop thee en zet The Voice aan.

23.00 uur Inmiddels kijk ik RTL Late Night en ben ik nog helemaal niet moe. Waar komt die energie vandaan? Misschien door dat uurtje slapen eerder op de avond? Ik besluit toch maar richting bed te gaan. Daar lees ik nog een beetje en rond middennacht val ik in slaap.

De eerste dag viel enorm mee. Ook al had ik een aantal keer echt honger en grote zin om iets te knabbelen. Foodfoto’s op Instagram van andere mensen hielpen daar ook niet echt aan mee. Ik had overal trek in. Gelukkig heb ik weinig last van bijwerkingen. Ja, het is onwijs koud, maar ik heb geen last gehad van hoofdpijn. Daar was ik vooral erg bang voor. Op naar dag 2!

Aankomende week lezen jullie hoe de rest van de sapkuur is verlopen. Hebben jullie weleens een sapkuur gedaan? Ik ben erg benieuwd naar andere ervaringen!

Liefs,
Andrea

Share:

6 Comments

 1. December 20, 2014 / 8:44 am

  Yaay, ik wachtte al op deze blogpost! ^_^ Ik ben heel benieuwd hoe de andere twee dagen zijn verlopen. Ik twijfel ook al een tijdje of ik een sapkuur wil gaan doen.

  • Andrea
   Andrea
   Author
   December 21, 2014 / 9:01 am

   Het andere blogje komt dinsdag online!

 2. December 20, 2014 / 1:10 pm

  Wauw, wat knap dat je hebt volgehouden! Vooral met alle eetfoto’s op instagram haha!

 3. December 20, 2014 / 3:23 pm

  Het lijkt mij maar zwaar, 3 dagen lang alleen aan de sapjes. Ik ben benieuwd hoe het de overige dagen is afgegaan!

 4. December 20, 2014 / 5:16 pm

  Heel erg leuk om te lezen, knap dat je het doet zeg! Ik wil dit ook nog wel een keer doen 🙂 Lijkt me wel zwaar om vol te houden.

  • Andrea
   Andrea
   Author
   December 21, 2014 / 9:02 am

   Ik vond het echt heel erg meevallen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.