How to become a fitgirl?

 photo 10848191_1534225100151350_293218062_n_zps49e2d564.jpg

‘s Ochtend vroeg de wekker zetten om een rondje hard te lopen. Ontbijten met chiapudding of havermout. Elk vrije uurtje in de sportschool doorbrengen. En snacken met gojibessen. That’s so NOT me! Ik heb echt respect voor vrouwen die dit heel makkelijk en vanzelfsprekend kunnen. Ik vind gezond eten geen probleem. Daar hou ik juist van. Al geniet ik ook heel erg van een frietje met truffelmayo en chocolade, maar sporten is echt niet aan mij besteed. Ik begin altijd ergens heel enthousiast aan, maar na 3x ben ik er al op uitgekeken. Schijnt ook aan mijn sterrenbeeld (een ram) te liggen, maar goed sporten is natuurlijk wel heel belangrijk en ik doe het veels te weinig. Ik heb wat meer balans nodig. Ik wissel extreem gezonde periodes af met extreem ongezonde periodes. That has to stop!

Marlissa is zo’n iemand die fluitend 6x in de week gaat sporten en klaagt als ze drie dagen niet heeft gesport. Nou ik kan me daar werkelijk niets bij voorstellen. Heerlijk toch om op de bank te hangen met je laptop op schoot? Nu heeft ze het zelfs in haar hoofd gekregen om de marathon in New York City te gaan lopen. Eerlijk? Het schoot door mijn hoofd om het ook te doen (I told you: heel enthousiast at first), maar toen bedacht ik me dat ik al in geen maanden mijn hardloopschoenen aan heb getrokken en dat ruim 42 kilometer toch echt wel iets anders is dan de Zevenheuvelenloop. Gaat dus niet werken. Ik ga wel mee als mental support of een keertje mee trainen het aankomende jaar, maar anderzijds vond ik het wel super stoer van haar. Ik vond mezelf maar een mietje. Ik ga nog niet eens 3x in de week naar de sportschool. Ja, ik heb het druk en ben weinig thuis, maar 3x dat moet toch wel lukken? Ik besloot mezelf ook een challenge op te leggen: I want to be a fitgirl. En nee, ik ga chocolade niet afschaffen en ga ook weleens een frietje eten, maar de balans moet er zijn & die gojibessen heb ik toch al in de kast liggen.

In deze nieuwe rubriek ‘how to become a fitgirl’ ga ik jullie meenemen in mijn avontuur. Ik ga op onderzoek uit en zelf heel veel uittesten. Ook neem ik jullie mee in mijn eigen weg en zal ik jullie vertellen over al mijn ups & downs. Als Marlissa de marathon in New York rent op 1 november 2015 moedig ik haar aan met een afgetrainde kont (bij wijze van). Nu ik dit typ bedenk ik me dat ik samen met Marlissa een mooie beloning moet verzinnen voor als we onze doelen halen. Daar moeten we nog eens even over brainstormen. Hebben jullie ideeën?

Mijn challenge begin ik in ieder geval goed. As we speak ben ik bezig met een sapkuur van drie dagen in het kader van een schone start. Over twee weken kunnen jullie daar alles over lezen! Voor de geïnteresseerden: als je de sapkuur van BalanzsCleanse dit weekend nog besteld krijg je 20% korting!

Stay tuned!

Liefs,
Andrea

Share:

5 Comments

 1. December 6, 2014 / 9:29 am

  Haha ik herken mezelf in jouw stukje, hoewel een jaar geleden.. Ik ben in januari begonnen met sporten: 3x in de week en moet zeggen dat ik het heel goed volhou. Ik ga wel vaak samen met een vriendin, gezellig maar je doet een stuk minder dan wanneer je alleen gaat.

  Een tip van mijn kant: stel vaste dagen in om te gaan zodat je verplicht voelt om te gaan en je gaat ervan balen als je een dag hebt overgeslagen (klinkt nu misschien gek in jouw oren maar believe me!)

  En vergeet niet om goed te eten erna.. Zonder eiwitten geen spieren.

  Succes en ik ga je avontuur volgen. Ben heel benieuwd.

  Liefs Meg.

  http://www.meganwols.com

  • Andrea
   Andrea
   Author
   December 6, 2014 / 11:37 am

   Dank je wel voor de tips! Vaste dagen is inderdaad wel een goed idee. Een afspraak met mezelf in mijn agenda 🙂

 2. December 6, 2014 / 10:48 pm

  Heel herkenbaar, ik kan me niet voorstellen dat ik teleurgesteld ben als ik niet 4 of 5 keer in de week heb gesport!

 3. Andrea
  Andrea
  Author
  December 7, 2014 / 10:22 am

  Hahaha, gelukkig ben ik niet de enige 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.