How to be a fitgirl? #16 – Morning routine

 photo 11820454_527397634092739_783573633_n_zpsr0x6cl6t.jpg

Begin van de maand ging ik met mezelf de challenge aan om in de ochtend te gaan sporten in plaats van in de avond. Hoe fijn als je voor je werk je workout al gedaan hebt? Zo heb je ook minder kans dat je uiteindelijk helemaal niet meer gaat sporten. Toevallig zag ik vlak nadat ik mijn challenge online had geplaatst een Youtube filmpje van Mimi Ikonn waarin zij haar ochtend routine had gefilmd. Buiten het feit dat het filmpje gewoon heel mooi is gemaakt en gemonteerd vond ik het ook wel inspirerend om te zien. Ik besloot wat elementen eruit te halen en in mijn eigen routine te implementeren.

Hoe ziet mijn routine er nu uit?
– Mijn wekker gaat en ik sta op. Mijn telefoon heb ik op flightmode gezet waardoor ik niet kan zien of ik nog berichten gemist heb vannacht. Dit laat ik ook nog even zo staan.
– Ik loop naar de keuken en pak een glas water. Ik loop door naar de woonkamer en zoek een plekje op de bank.
– Ik open 5 minute journal op mijn telefoon en vul de vragen in, zoals drie dingen waar ik dankbaar voor ben, mijn daily affirmation en drie dingen die vandaag geweldig zullen maken.
– Na het invullen van het 5 minute journal ga ik mediteren. Ik gebruik hiervoor een app, meestal Breathe of Calm. De meditatie is meestal zo’n 10 a 15 min.
– Hierna doe ik een workout. Ik kies voor de 7 min a day workout of een yoga workout filmpje op youtube.
– Daarna is het tijd voor mijn gebruikelijke routine: douchen, aankleden, ontbijten etc. en ga ik richting werk.

Ik vind dit echt heel erg fijn en merk dat ik meer energie heb gedurende de dag. Na mijn vakantie wil ik de rouinte verder uitbreiden door ook workouts buiten te gaan doen. Ik ga beginnen met powerwalks en later ook hardlopen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat!

Liefs,
Andrea

Share:

3 Comments

  1. September 12, 2015 / 8:23 am

    Hele fijne routine! Ik voel me eigenlijk ook altijd beter als ik in de ochtend sport, of het nu 15 of 60 minuten is. Het duurt wel even tot ik mezelf er van kan overtuigen om überhaupt zo vroeg al te sporten, maar daarna ben ik eigenlijk wel blij dat ik het zo gedaan heb haha.

  2. September 12, 2015 / 11:12 am

    Wat een goede routine! Dit zou ik ook moeten doen, alleen een thuis-workout wil nog niet altijd lukken bij mij, haha..

  3. September 12, 2015 / 1:18 pm

    Wauw, dat klinkt echt superfijn! Ik wil dit ook echt gaan doen. Hoeveel tijd heb je nu ongeveer meer nodig dan eerst zeg maar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.