How to be a fitgirl? #15 – In de ochtend sporten

 photo 11419159_698234070281504_1394856520_n_zpsdbwm5xbi.jpg

Ik sport vrijwel altijd in de avond. Vooral in de zomer vind ik het heerlijk om ‘s avonds laat nog een rondje te lopen. Het is heerlijk afgekoeld, met een briesje en schemerig. Even afkoelen na een warme zomerse dag, maar het komt ook geregeld voor dat er op zo’n avond nog veel meer te doen is. BBQ’n in het park, cocktails drinken op het terras. Noem maar op! Hierdoor komt er toch vaak iets tussen of heb ik geen zin meer in de avond. Ik wil daarom ook heel graag meer in de ochtend gaan sporten. Hoe heerlijk is het als je voor je werk als je workout van die dag erop hebt zitten? Ik ben alleen totaal geen ochtendmens. Niet dat ik laat opsta ofzo, maar ik vind slapen gewoon zo fijn. Ik wil mijn ritme dus gaan omgooien, zodat ik ook in de ochtend kan gaan sporten. Ik ga deze challenge aan voor de maand augustus en ben heel benieuwd hoe vaak het me lukt om in de ochtend te gaan sporten. Who’s with me?

Ochtendsporters, hebben jullie tips?

Liefs,
Andrea

Share:

5 Comments

 1. August 1, 2015 / 8:20 am

  Ik heb het een tijdje gedaan en het is inderdaad een heerlijk gevoel als je je workout er al hebt opzitten voor je gewone dag begint. Ben zelf totaal geen ochtendmens, maar wat voor mij werkte is alle spullen klaarleggen, nergens aan denken en gewoon gaan. Dan word je tijdens je run wel wakker 🙂

  • Andrea
   Andrea
   Author
   August 3, 2015 / 11:03 am

   Thanks voor de tip!

 2. August 1, 2015 / 10:19 am

  Ohh succes! Ik neem het mezelf ook vaak voor, maar uiteindelijk ga ik dan pas rond een uur of 10 en dat vind ik eigenlijk niet echt meer vroeg 😉 Ik vind het zo lastig met ontbijt ook, ik ben echt niets waard op een lege maag. Laatst ben ik wel meteen geweest toen ik opstond, met een banaan achter de kiezen. Dat ging best goed maar ik merk dat ik toch fitter ben als ik al wat meer heb gegeten, en met volle maag sporten is ook weer niks… Dilemma dus. Ben benieuwd hoe jij dit gaat doen!

  • Andrea
   Andrea
   Author
   August 3, 2015 / 11:03 am

   Dat vind ik ook lastig. Ook omdat ik echt heel vroeg moet gaan sporten. Ik ga namelijk uiterlijk om 8 uur uit huis naar mijn werk. Ik ga eens wat uittesten met eten. En ik merk ook dat als ik vroeg sport mijn benen altijd als lood aanvoelen. Daar moet ik ook een trucje voor vinden 🙂

 3. August 1, 2015 / 11:25 am

  Heel veel succes! Ik ben sowieso meer een ochtendmens, dus alle sportmagic moet bij mij toch wel echt ‘s ochtends gebeuren eigenlijk. Ik kan er dan veel meer en veel langer van genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.