First timer Yogaground

 photo Schermafbeelding 2016-10-19 om 22.29.36_zps79d2iqki.png

Zoals ik eerder vertelde ben ik op zoek naar een yogastudio in Rotterdam. Bij drie studio’s ga ik zoveel mogelijk lessen volgen tijdens een proefweek, zodat ik kan vergelijken en ontdekken. De eerste was Yogaground! Hier volgde ik vier totaal verschillende yogalessen van drie docenten. Mijn bevindingen? Lees verder!

Laat ik het maar meteen zeggen. Wat is Yogaground onwijs leuk! De sfeer, de mensen, de lessen, het klopt helemaal. Een studio waarbij je binnenstapt en denkt yes. Het oog doet ook wat he. In totaal kan je bij Yogaground 6 stijlen beoefenen waarvan ik de volgende 4 heb getest:

MOVE: Waar ben ik beland? Is dit wel yoga? Dat dacht ik de eerste 10 minuten! Met een warming-up bestaande uit rennen op de plaats, knieheffen en armzwaaien begreep ik er niets meer van. Daarna kwamen wel de stretches en oefeningen die al iets meer gingen lijken op yoga, zoals ik het ken. Maar ik durf het niet echt yoga te noemen en dit was dan ook niet helemaal mijn ding. ‘Elementen uit gymnastiek, yoga en oosterse vechtsporten vormen een speelse, uitdagende les.’ Op naar les 2!

BROGA: Broga combineert yoga met fitness en elke les staat een spiergroep centraal. Bij de les die ik volgde waren het de benen. Best pittig na een ‘leg day’. Dit is yoga en leuk! Nog niet helemaal de stretch en de ontspanning die ik zocht in yoga, maar wel een gave yogavorm waar veel kracht bij komt kijken. Tijdens deze les is de zaal ook verwarmd rond de 35 graden.

POWER: Zaterdagochtend stond een vertrouwde les Power Yoga op het programma. Een dynamische, vlotte les vol poses, statisch en in elkaar overvloeiend. De focus lag op de ademhaling die ik eindelijk eens makkelijk kon volgen! Ademhaling is namelijk niet mijn sterkste punt. Dit vond ik een hele fijne en ontspannende yogastijl. Iets minder power dan ik had verwacht, maar dat kan een andere les zo weer anders zijn.

FLOW: Tot slot ging ik na een Crosstraining naar FLOW. Heel fijn! Heel ontspannend en je belandt ook echt in een flow. Een les met langzame bewegingen waarbij je posities langer vasthoudt en je spieren volledig ontspannen. Deze keer stonden de hip openers centraal, zo fijn! Helemaal zen stapte ik de yogazaal weer uit.

Naast deze vier hebben ze ook nog HOT en FLEX. De grote voordelen van Yogaground? 7-dagen in de week, veel lessen, verschillende stijlen, kleine klassen, persoonlijk, vlot en gezellig!

Ik zou hier zo een strippenkaart kopen, maar ik heb me voorgenomen om minimaal drie verschillende studio’s te bezoeken dus dat ga ik ook doen. Nummer twee is Bikram Yoga waar ik ondertussen mijn eerste les gisteren heb gehad. Maar daar later meer over!

Wat vinden jullie een leuke yogastijl? Of hebben jullie toevallig nog tips voor een yogastudio in Rotterdam?

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *