Work that es by Andrea

 photo Document3_zps62c9f1fa.jpg

Een tijd geleden vulde Marlissa al de Work that es tag in en vandaag ben ik aan de beurt. Esmée van de sportieve blog Work That Es heeft deze Fit & Health tag gemaakt.

Aan welke sporten doe je?
Op dit moment heb ik een zware sportdip. Sowieso ben ik al geen sportfanaat, maar ik heb het wel altijd gedaan. Op dit moment haal ik geen plezier meer uit het hardlopen en gister bedacht ik opeens dat ik mijn sportschool abonnement misschien maar wil opzeggen. Ik heb even een boost nodig. Misschien trainen met een personal trainer? Of iets totaal anders gaan doen? Aankomende week opent er een nieuwe yoga school bij mij om de hoek en daar wil ik ook een aantal proeflesjes doen. Hebben jullie nog tips om uit deze dip te komen? Ik doe wel oefeningen thuis, maar ook daar tel ik de minuten af en ik loop sinds kort met mijn vriendin en buurvrouw (Hoi Mir!) door Rotterdam. Heerlijk granny style haha.

Favoriete oefening?
Op de sportschool vind ik de apparaten voor de inner en outer thighs altijd erg fijn. Ook de leg press is favoriet.

Ontbijt?
Doordeweeks kies ik vaak voor een smoothie, of iets van kwart of yoghurt met fruit of rijstwafeles of crackers met kipfilet of (geiten)kaas. In het weekend ontbijt ik meestal iets uitgebreider door wat muesli aan mijn yoghurt toe te voegen of een eitje te bakken.

 photo 10518150_1388662791394433_1045648105_n_zps18480b44.jpg

Welk work-out nummer staat nu bij je op repeat?
Ik heb geen workout playlist en meestal luister ik geen muziek tijdens het sporten. Ik vind het in de sportschool maar irritant om met mijn telefoon rond te lopen. Als ik muziek luister is het meestal Beyonce.

Wat vind je makkelijker, gezond eten of sporten?
Gezond eten! Hierin ben ik echt het tegenovergestelde van Marlissa. Zij is een sportfreak, terwijl ik toch echt zin moet maken om te gaan sporten.

Gebruik je voedingssuplementen?
Sinds kort ben ik weer begonnen met het slikken van multivitaminen. Ik heb ook een hele tijd visolie, vitamine d en chlorella geslikt. Op dit moment niet, maar ik denk dat ik wel weer wat ga aanschaffen. Ik merk echt een verschil in energie als ik het wel slik.

Beste fitspiration?
Ik volg een aantal health blogs en ik vind boeken over dit onderwerp of artikelen in tijdschriften ook altijd erg leuk. Qua sporten is mijn zusje de grootste inspiratie!

Cheatmeal?
CHOCOLADE!

Fijnste sportoutfit?
Ik draag graag de yoga leggings van Pink by Victoria’s Secret. Met daarop een t-shirtje. Ik ben wel een beetje uitgekeken op mijn outfits. Misschien krijg ik een boost door een nieuwe sportoutfit aan te schaffen?

Gebruik je sport en/of health apps?
Qua sporten gebruik ik geen apps. Voor het hardlopen heb ik een Nike Sportwatch en in de sportschool gebruik ik verder niets. Wat ik soms gebruik is de FoodTracker app. Hier kan je per voedingsgroep aangeven hoeveel porties je hebt gegeten die dag. Handig om een beetje inzicht te krijgen in je eetpatroon en je bijvoorbeeld ook te helpen herinneren dat je nog een portie fruit of groente moet eten.

 photo 1799624_1414387715476164_89383863_n_zps7112e641.jpg

Grootste irritatie tijdens het sporten?
Dat net iemand het apparaat in beslag neemt waar jij je laatste oefening wilde doen. Wat doe je dan? Wachten of de cooling down?

Hoeveel paar sportschoenen heb je?
3. Twee paar hardloopschoenen en 1 paar schoenen voor in de sportschool. Dit laatste paar zit trouwens echt niet lekker. Die heb ik in een Nike outlet gekocht, maar dit bleek achteraf niet zo’n goede zet. Ze zijn volgens mij veels te smal. Au!

Drie dingen waar je niet zonder kunt?
Chocola, slaap en liters thee.

Liefs,
Andrea

Share:

5 Comments

 1. September 27, 2014 / 10:14 am

  Naar dat je in een dip zit, hopelijk komt de energie om te sporten snel weer terug want ik voel me altijd veel beter als ik lekker aan het sporten ben!

 2. September 27, 2014 / 1:31 pm

  Leuk ingevuld. Balen dat je nu in een sportdip zit. Ik ben zelf ook niet zo’n sporten en vind het echt heel moeilijk om mezelf er toe aan te zetten om te sporten. Tot nu toe heb ik nog geen sport gevonden die ik echt leuk vind en daarom sport ik nu ook niet. Helaas kan ik je hier dus niet mee helpen, maar ik lees graag mee naar de tips die anderen geven.

 3. September 28, 2014 / 8:17 am

  Je hebt de tag leuk ingevuld!

 4. September 28, 2014 / 9:29 am

  Ik herken dat! Vooral als je er een tijdje uit bent. Misschien moet je een sport doen die erop gericht is om te wonnen ofzo. Dan verveel je je wlicht minder? Tennis, voetbal… Om maar wat te noemen. En ja ik ga zelf okk heel vaak met een chagarijig hoofd haha. Daarna voel ik mij dan wel goed!

  • September 28, 2014 / 9:30 am

   Wonnen=winnen (typen op je smartphone…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.