Waarom train jij met een personal trainer?

 photo DSC_0024_zpseyr9nw3a.jpg

Een vraag die ik met regelmaat krijg. Misschien wel wekelijks en dan vaak inclusief het antwoord ‘je kan het toch makkelijk zelf, je bent zelf personal trainer’. Uh ja, bijna! Gevolgd door de opmerking ‘Dat kost toch veel geld?’. Ja dat ook! Voor mij is deze vraag heel logisch, maar ook mijn antwoord waarom ik dus train met een personal trainer. Maandagavond na mijn training sprong ik op de fiets naar huis en de tekst voor deze blog kwam in mijn hoofd al op papier. Vandaag het antwoord op de vraag: Waarom train jij met een personal trainer?

Het antwoord in vrij gemakkelijk, maar laat ik die maandagavond als voorbeeld nemen. Ik had een afspraak met mijn personal trainer. De eerste training van de week is altijd een zware voor de benen en de tweede training in de week is meer gefocust op stabiliteit, coördinatie en flexibiliteit incl. bovenlichaam.

De workout
Na een warming-up van squats en lunges kon de training beginnen. Ik kreeg van hem twee schijven van 10 kg om de trap mee op en af te rennen, 3x achterelkaar. Om vervolgens op de trap zijwaartse squats met lunges vooruit te maken. Deze combinatie van oefeningen 3x. Meteen ging ik door om weer de trap op en af te gaan, maar dit keer door middel van jump squats. Ook weer 3x en 4 sets. We gaan nog even door, want vervolgens pakte ik een mooie leg press oefening, lunges met zwaargewicht om tot slot de trap op te rennen en 2 minuten lang box jumps vol te houden. We beginnen rustig? Dit was fase 1 van de workout!

Voordelen
Dit zijn mijn favoriete trainingen. Maar deze combinatie van oefeningen zou ik niet voor mezelf bedenken. Ik denk zelfs niet dat ik de trap op en af zou rennen of als een kikker omhoog zou springen. En dan hebben we het nog niet over de vele push-ups, pulls en andere armoefeningen waar ik niet zo goed in ben. Nee, ik zou het voor mezelf wat makkelijker maken. Ja, een personal trainer brengt je naar een hoger niveau. Je doet dingen waarvan je denkt ‘serieus?’, ‘meen je dit echt?’.

Veel oefeningen ken ik zelf ook wel, alhoewel ik ook nieuwe oefeningen leer. Iemand die je tot het uiterste drijft of op de juiste momenten remt. Iemand die 100% aandacht voor je heeft en je ook weer wijst op de techniek. Iemand die combinaties maakt van oefeningen die je zelf liever oversla. En de belangrijkste voor mij, iemand die af weet van je doelen en je daarbij helpt om die te behalen! Ja, ik ben blij met mijn personal trainer. Twee uur in de week hoef ik niet na te denken wat ik vandaag eens ga doen, maar kan ik luisteren, uitvoeren en vaak diep gaan!

Heb jij wel eens getraind met een personal trainer of zou je dat willen?

Liefs,
Marlissa

7 Comments

 1. Patricia
  October 23, 2016 / 9:57 am

  Ik begrijp je helemaal. Een trainer laat je uit je comfort zone stappen en net dat beetje extra doen. En laat je juist met dat beetje extra resultaten behalen. Ik mis het trainen met mijn PT-er nog steeds.

  • Marlissa
   Marlissa
   Author
   October 25, 2016 / 10:12 pm

   Helemaal met eens! Jammer he, maar het is ook onmogelijk om altijd met een PT-er te trainen, het zou wel echt ideaal zijn!

 2. October 24, 2016 / 8:50 pm

  Ik begrijp je helemaal! Ik train zelf 2x in de week met een personal trainer. Echt fijn! Ik leer steeds de nieuwste oefeningen en heb altijd spierpijn erna. Je gaat altijd net even een tandje harder!

  xoxo
  Dascha

  • Marlissa
   Marlissa
   Author
   October 25, 2016 / 10:13 pm

   Tof!! Bevalt dus ook goed bij jou?! Inderdaad elke keer een tandje harder. Train je nog voor een speciaal doel?

 3. October 26, 2016 / 12:01 pm

  Ik sport echt te weinig! Ik houd het telkens niet vol. Dit komt denk ik omdat ik geen stok achter de deur heb. En te weinig door zet vermogen..

  • Marlissa
   Marlissa
   Author
   October 27, 2016 / 8:02 am

   Aaah zonde! Of doe je een sport die je eigenlijk niet zo leuk vind?

 4. October 28, 2016 / 10:14 am

  Ik hou van deze outfits, en ik houd van uw glimlach, heel mooi model

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.