TomTom Touch activity tracker

P1050316_zpsxwscbqa2

Ik ben zo enorm verwend voor mijn verjaardag! Woensdag was niet alleen een gezellige dag met mijn familie en heel veel eten. Maar ik kreeg ook nog eens mooie cadeautjes. Van Andrea heb ik een super komisch ‘koukleum’ survivalpakket gekregen en van Andrea, haar vriend en mijn broer een melkschuimer van Nespresso. Echt zo blij mee! Aan mijn ouders had ik een nieuw paar hardloopschoenen gevraagd en daarbij kreeg ik ook nog eens een TomTom Touch Activity Tracker!

P1050323_zpsb0eerom9
Twee weken geleden ging ik met mijn vader en zwager de stad in om nieuwe hardloopschoenen uit te zoeken. De hardloopschoenen had ik snel gevonden na wat heen en weer geren en gepas. We liepen door naar de Coolblue om de TomTom Touch in het echt te bekijken. Online had ik hier al veel over gelezen en ik was erg benieuwd. Vooral om dat dit de eerste activity tracker is die ook je lichaamssamenstelling kan meten.

P1050328_zps2debgha6
Ondertussen heb ik de tracker al twee weken om mijn pols, want de cadeautjes kreeg ik van mijn vader meteen mee naar huis. Early bird presents! Alle functies heb ik al uitgebreid kunnen testen. Naar de lichaamssamenstelling was ik dus het meest nieuwsgierig. Het meet je spiermassa en vetpercentage. In de sportschool was ik mijn lam geschrokken. Ik heb geen weegschaal in huis, maar nadat ik ziek was geweest was ik voor mijn gevoel veel afgevallen. In de sportschool ging ik dus wegen, maar dan kan je meteen je vetpercentage meten: 27,5%. Dat kan niet kloppen toch? Ik weet dat zo weegschaal gemakkelijk 10% kan afwijken en dat het niet betrouwbaar is. Maar toch! Toen ik de TomTom Touch om had ging ik natuurlijk meteen meten. 43% spiermassa en 19,5% vetpercentage. Dat klinkt een stuk aantrekkelijker. Wetend dat dit ook niet 100% betrouwbaar is!

P1050327_zpsblsf4qie
De TomTom Touch Activity Tracker meet verder de standaard gegevens: stappen, kilometers, calorieën, slaap, hartslag en uren van activiteit. Tijdens het sporten kan je het bandje gemakkelijk activeren, zodat die het sporten nauwkeuriger meet. Alle gegevens kan je bijhouden met de app of op de website met je eigen profiel. Hier kan je meteen je doelen instellen! Op het schermpje van de Activty Tracker staat boven de tijd hoe ver je bent met je doel van de dag of een sterretje als je je doel hebt gehaald. Mijn doel is 10.000 stappen per dag. In het weekend gaat mij dat gemakkelijk af, maar doordeweeks moet ik daar echt wel iets voor doen. Afgelopen week had ik na een werkdag 33 minuten activity, oeps. Ik wist dat ik op werk weinig beweeg, maar dit is wel heel erg! Het motiveert dus zeker!

P1050320_zpsucs3iezv
Als je wil kan je op het bandje ook nog een melding krijgen als je een bericht op je telefoon ontvangt. Dit heb ik zelf meteen uitgezet, want daar word ik echt gek van. Maar het zou wel kunnen. Ik ben er erg blij mee, een super geslaagd cadeau. Bij het begin was het even tobben met omdoen, maar dat gaat me nu ook gemakkelijk af. Tot nu toe heb ik alleen maar pluspunten kunnen ontdekken en ben ik er super blij mee.

Gebruik jij een activity tracker?

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.