Keep walking

P1050320_zpsucs3iezv

Een stilte die we maar even hebben gelaten voor wat het is. Maar daar ben ik weer! Ik heb weer de tijd en energie gevonden om mijn laptop erbij te pakken en te typen. Te typen en ik weet niet eens wat ik wil typen, maar wel zin om blogjes te schrijven. Dus laten we beginnen, want 2017 is alweer een aantal weken van start. Een nieuw jaar, met misschien wel nieuwe doelen en nieuwe kansen. Ik heb altijd zoiets van leuk een nieuwjaar, maar het gaat gewoon verder waar 2016 gestopt is. Toch heeft het ook wel iets speciaals om het nieuwe jaar met vrienden en familie in te luiden. En daarom heb ik een uitdaging bedacht!

Voor mijn verjaardag heb ik een activity tracker, TomTom touch, gekregen en sindsdien draag ik het elke dag. 30 minuten activity na een hele dag werken? Het is geen verrassing dat ik op kantoor weinig beweeg, maar dit is wel heel weinig. Op een goede kantoordag haal ik ongeveer 3000 stappen. Dat is niet veel. Zelfs heel weinig als je het vergelijkt met het feit dat 10.000 stappen gezond is per dag.

Maar waarom 10.000? We weten dat bewegen goed is voor de gezondheid, maar om bewegen tastbaarder te maken heeft een Japanse arts beweging vertaald naar het aantal stappen. Dit is immers te meten en daardoor een stuk concreter dan ‘beweeg voldoende’. 10.000 stappen is ongeveer gelijk aan 1,5 uur stevig wandelen.

Nou moeten we dit niet heel strikt nemen, want fietsen is ook hartstikke gezond, maar dat zijn bijvoorbeeld geen stappen terwijl je wel aan het bewegen bent. Krachttraining? Dan zet je ook weinig veel stappen, terwijl je wel aan het sporten bent. Daarom blijft het toch dubbel, maar tijdens het sporten maak je automatisch meer stappen dan dat je op de bank zit. Maar dat voor dat.

Ik ben de uitdaging aangegaan van 10.000 stappen per dag, 10.000 in januari en elke maand zet ik 500 stappen meer per dag. Dus in februari wil ik 10.500 stappen per dag zetten. Het moet natuurlijk wel een uitdaging blijven!
We zijn al drie weken onderweg in januari en tot nu toe heb ik elke dag 10.000 stappen gehaald met een paar dagen dat ik het net haalde en met een aantal uitschieters omhoog. Maar het gaat goed!

Wie kan ik uitdagen om mee te doen?

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.