Hot yoga

IMG_9605_zps58eijdht

Na twee weken even geen yogalessen ben ik van de week naar yogastudio nummer 4 gegaan. Misschien niet de handigste week maar ik had zin in een lesje yoga. Hot yoga om precies te zijn, want deze les was op het beste tijdstip. Ik schrok even van de omschrijving waarin stond beschreven dat het gebaseerd is op de Bikram serie, maar wel met een aantal belangrijke verschillen. Top! Die verschillen gaan we maar eens ontdekken.

Ik zocht een plekje in de overvolle zaal, rolde mijn yogamat uit en pakte mijn nieuwe yoga handdoek erbij en legde deze over mijn mat heen. Wachtend in de kleermakerszit genoot ik van de temperatuur totdat de Yoga teacher binnenkwam. Elke les is anders (Puntje voor Hot Yoga) en deze les stonden de heupopeners centraal. Heel fijn na mijn hardloopronde van de dag ervoor, want mijn heupen zaten behoorlijk vast. De volgende ochtend merkte ik een groot verschil, geen last meer van mijn heupen. Wat kan yoga toch fijn zijn.

Bikram vs Hot Yoga
Ik heb twee overeenkomsten kunnen ontdekken. Beide zijn erg populair met volle zalen en de ademhaling. Ik wilde natuurlijk vooral de verschillen ontdekken, zeker naar mijn minder positieve ervaring met Bikram. De vier belangrijkste verschillen op een rijtje:
– Bij Bikram is elke les exact hetzelfde, bij Hot Yoga niet.
– Bij Hot yoga heb je gewoon fijne flows, zoals de zonnegroet, dat heb je bij Bikram niet. Dat is een stuk statischer. Je gaat van houding naar houding, totdat je ze alle 26 gehad heb.
– De ruimte is bij allebei warm, maar op een andere manier. De temperatuur van Hot yoga lag iets lager (38 ipv 40 graden), maar het is vooral de luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid is bij Bikram naar mijn mening een stuk hoger. Maar zweten doe je bij allebei!
– Twee hele verschillende doelgroepen.
Hot yoga kan je wel zien als een Vinyasa les in een verwarmde zaal. Totaal anders dus dan Bikram yoga!

 photo P1050304_zpsjkcvct1t.jpg

Yoga handdoek
Door het volgen van de yogalessen heb ik wel ontdekt dat een yoga handdoek super handig is om te hebben. Voor Hot Yoga kan ik de handdoek van Manduka aanraden. Met de klamme handen verlies ik snel mijn grip en dat is alles behalve fijn als je in de downward facing dog staat. Sowieso verlies ik snel mijn grip, maar dat komt misschien ook door mijn mat. Een fijne en vooral mooie yogamat, maar qua grip niet heel goed. Maar met deze yoga handdoek heb ik geen last meer van het wegschuiven! Nog een pluspunt is dat je de yogamat minder vaak hoeft schoon te maken en deze eQua Manduka handdoek is super absorberend en sneldrogend. Zweetdruppels zijn zo verdwenen!

Gebruiken jullie ook yoga handdoeken? Ik vanaf nu wel!

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.