De euforie van de marathon

Schermafbeelding 2017-04-10 om 22.29.42_zps6j9oyhet

Wat was het afgelopen weekend weer genieten. Het was een groot feest in Rotterdam met de (1/4) marathon. Voor de runners was het zonnige weer een pittige bijeenkomst. Voor de supporters en de hele sfeer kon het niet beter. Lekker in het zonnetje genieten van de topprestaties, de muziek en terrassen.

Daar stond ik te genieten langs het parcours op de Coolsingel, waar de lopers de laatste 100 meters zwoegend, lachend, vloekend, strompelend, sprintend, aflegden. Zo mooi om te zien en oh wat krijg je dan de kriebels. Typisch en ook wel logisch dat je dan meteen terugdenkt aan je eigen ervaring(en). Het weekend voelde ik de spanning, ik leefde met de lopers mee en wat een respect heb ik dan toch voor elke hardloper! Voor een niet hardloper is het misschien maar vreemd? Waarom doe je dit voor je lol? Terwijl ik langs de kant stond begreep ik opeens dat mensen het niet begrijpen. De pijn straalt soms zo van de lopers af, waarom doe je dat jezelf aan? En dan na de finish roepen dat je nog een marathon wil lopen? Ben je gek? De euforie wint! De overwinning wint! De adrenaline wint! De saamhorigheid wint! Ja, een marathon is MAGISCH.

En echt niet voor iedereen is het een uitputtingsslag, maar ik geloof wel dat iedereen op zijn of haar manier een strijd heeft geleverd. Maar hoe dan? 42,4 km afleggen in 2.06 uur? Het is toch verbazingwekkend hoe makkelijk de toppers over het parcours vliegen? Onvoorstelbaar en ik ben heel benieuwd naar het Nike experiment om de lopers onder de magische grens van 2 uur te krijgen.

Het gevoel van een marathon is niet te beschrijven. In ieder geval mij lukt het niet en vele marathonlopers die ik ken ook niet. Tevens is het voor iedereen anders. Maar vraag het eens aan een marathonloper, je ziet bij iedereen meteen de sprankeling, trots en enthousiasme in de ogen. Magie!

Of je nu een ¼ of de hele hebt gelopen in de brandende zon, door de mooiste stad van Nederland, gefeliciteerd!

8 april 2018 staat genoteerd!

Liefs,
Marlissa

1 Comment

  1. Patricia
    April 13, 2017 / 8:11 am

    Genieten was het he? Wij zijn er volgend jaar hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *